IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

SVB onderzoekt schijn belangenverstrengeling

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) laat naar aanleiding van de uitzending van tv-onderzoeksprogramma Zembla over de ontwikkeling van het MultiregelingenSysteem (MRS) forensich onderzoek doen naar vermeende belangenverstrengeling. Het CDA heeft een debat in de Tweede Kamer aangevraagd over de mislukte bouw van het MRS door Capgemini. 

In de uitzending ‘De Spaghetticode’ van 2 september kwam naar voren dat de SVB-manager die het project begeleidde, werd betaald door Capgemini, de ontwikkelaar van het systeem. Daarnaast ontdekte Zembla dat de facturen van deze manager werden gecontroleerd door onder meer een SVB- ambtenaar die naast zijn werk voor de SVB tegelijkertijd zakenpartner blijkt te zijn van de manager. Ze hebben samen een bedrijfje, gespecialiseerd in ict-projecten.

Om iedere schijn die Zembla wekt van vermeende belangenverstrengeling weg te nemen, laat de SVB hier onafhankelijk forensisch onderzoek naar doen, meldt de instelling in een korte verklaring op zijn website. Een woordvoerster meldt desgevraagd dat nog niet bekend is welke organisatie dit onderzoek gaat uitvoeren.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5594686/1277202/svb-onderzoekt-schijn-belangenverstrengeling.html#ixzz3khdgemi0

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 265 gasten en geen leden online