IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

AWTI: te weinig aandacht voor ICT bij de overheid

ICT wordt door beleidsmakers onderschat, net als de snelheid waarmee ICT zich ontwikkelt. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het advies van de Adviesraad Wetenschap, Technologie en Innovatie genaamd Klaar voor de Toekomst?

 

Impact ICT
De Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) overhandigde maandag het rapport aan de minister Kamp (Economische Zaken), minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker (beiden  (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). ICT wordt in het rapport gezien als ‘General Purpose Technology’, die een grote impact heeft op economische veranderingsprocessen en zodoende ‘key enabler’ is voor bijna alle andere ‘key enabler techonologies’. Er verschijnen steeds meer nieuwe ICT-producten, zo lichten de schrijvers toe. ‘Markten fragmenteren, mkb-bedrijven bedienen de hele wereld, routinearbeid verdwijnt, robots verschijnen en nieuwe banen ontstaan. Daarnaast transformeert ICT onderzoek en innovatie. Internationale netwerken van onderzoekers worden steeds belangrijker. Onderzoek en innovatie worden meer datagedreven en transdisciplinair.’

 
Te weinig op het netvlies 

De impact van ICT staat volgens de adviesgevers nog altijd ‘te weinig bij beleidsmakers op het netvlies. De betekenis van ICT wordt onderschat, net als de snelheid waarmee ICT zich ontwikkelt.’ Volgens AWTI ontbreekt een omvattende visie bij beleidsmakers op ICT-beleid voor onderzoek, innovatie, productie en allocatie. Er is ook geen samenhangende benadering van vraagstukken rond ICT op het gebied van kennis, ontwikkeling, infrastructuur, vaardigheden en gebruik.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/awti-te-weinig-aandacht-voor-ict-bij-overheid.9493657.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.