IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Slimme innovaties maken snelle transformatie mogelijk

Voor de verbouwing van de voormalige Shell-toren tot A’DAM moest J.P. van Eesteren allerlei proces- en detailinnovaties verzinnen. Met de eindstreep in zicht concludeert het bedrijf dat het in zijn opzet is geslaagd.

 

Architect Felix Claus ontwierp een plan dat de opvallende, prominent over Amsterdam uitkijkende toren geschikt maakt voor zijn nieuwe, logistiek veeleisende functie, terwijl het uiterlijk zoveel mogelijk van zijn karakter behoudt. Duncan Stutterheim (oprichter ID&T), Sander Groet (Club Air), Hans Brouwer (MassiveMusic) en projectontwikkelaar Lingotto gaven J.P. van Eesteren vier maanden de tijd om het definitief ontwerp te optimaliseren en achttien maanden voor de uitvoering.

De aannemingsprocedure was traditioneel; het daarop volgende traject voor de aannemer des te minder. Achttien maanden is niet veel voor de herbestemming en uitbreiding van een gebouw van 80 meter hoog en 23.000 vierkante meter vloeroppervlak, met asbest, vervuilde grond, warmtelekkende gevels en een dusdanig overgedimensioneerde constructie dat er nog drie verdiepingen bovenop konden. Maar dankzij een goede planning en slimme ontwerpen bleek het genoeg.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/artikel/1602211-slimme-innovaties-maken-snelle-transformatie-mogelijk

 

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.