IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Kans op mislukken IT-projecten bij de overheid nog steeds groot

De overheid heeft nog weinig gedaan om het mislukken van extreem dure automatiseringsprojecten te voorkomen. De oprichting van het Bureau ICT-toetsing (BIT) is slechts een politieke stap en gaat op termijn onvoldoende resultaat opleveren. Dat zegt Niels Groen, deze zomer gepromoveerd op publieke IT-projecten, een jaar nadat de commissie-Elias zijn vernietigende conclusies presenteerde over de grootste ICT-mislukkingen binnen de overheid.

Projecten zijn te complex

'De kans is groot dat we over vijf jaar weer een commissie moeten optuigen,' zegt Groen. In zijn boek De Bodemloze Put, dat woensdag uitkomt, komt hij tot de conclusie dat elk ministerie er onterecht van uit gaat dat projecten van te voren helemaal plan- en voorspelbaar zijn. 'Zodra er maar vooraf voldoende wordt geanalyseerd, dan komt het vanzelf goed, is het idee. Dat merk ik ook tijdens mijn advieswerk op de ministeries. Maar de projecten zijn te complex om daadwerkelijk te voorspellen hoe die zullen verlopen.'

Beter is volgens Groen de projecten op te splitsen in kleine stukken, zodat bij elke stap kan worden gekeken of er vooruitgang in zit en het logisch is het project door te zetten.

Lees meer: http://fd.nl/economie-politiek/1120552/onderzoek-it-projecten-bij-overheid-hebben-nog-steeds-grote-mislukkingskans

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.