IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Politiek Den Haag is het spoor bijster

De Fyra-enquêtecommissie legt een fundamenteel probleem bloot, constateren de auteurs van het boek ‘De Ontsporing’ Marcel van Silfhout & Andries van den Berg. Als slotakkoord na hun 13-delige serie over het Fyra-debacle hekelen zij de ‘hybride zwabberkoers tussen privatisering en vasthouden aan een haast monopolistisch verzelfstandigd staatsbedrijf, die totaal is vastgelopen en tot niets dan spoorellende heeft geleid’.

 

Op de Haagse schaal van Richter moet de schok van het Fyra-eindrapport knalhard zijn aangekomen. Van een reeks bewindslieden tot de ministeries en de Tweede Kamer, gans politiek Den Haag kreeg onder uit de zak van de parlementaire enquêtecommissie. Categorie knock-out. Dat staatssecretaris Wilma Mansveld onder vuur zou liggen, hing in de lucht. Maar dat de kritiek en zelfreflectie zo ongenadig helder zouden zijn, ook over het functioneren van het parlement zelve, nee, dat was eerlijk gezegd niet echt verwacht.

Bomvol schavot

Het journaille op en om het Binnenhof zal net als wij, auteurs van het Fyra-fiascoboek De Ontsporing, hebben gedacht dat vooral de NS op het schavot zou worden gezet en politiek Den Haag ‘de hand boven het hoofd,’ zou worden gehouden – dat gebeurde namelijk tijdens de vier wekende durende openbare verhoren kort voor de zomer. Politici zoals voormalige ministers werden veel minder kritisch bejegend dan de NS-topmannen.
 

Lees meer: http://www.ftm.nl/column/politiek-den-haag-is-het-spoor-bijster/

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 129 gasten en geen leden online