IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ICT'ers zijn bovengemiddeld hebzuchtig

Mensen die bovengemiddeld scoren op hebzucht zijn vaak in de ict-branche of in een ict-functie terug te vinden. Dit blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2015 van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit. Verder blijkt dat mensen die een voorkeur hebben voor de ict-branche laag scoren op zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en altruïsme. Persoonlijkheidseigenschappen kunnen bovendien een effect hebben op de salarisstrook

 

Honderdduizend mensen hebben tussen april en juli 2015 de vragenlijst van het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit ingevuld. De respondenten zijn werkzaam in een vast of tijdelijk dienstverband, of zijn gedetacheerd via een uitzendbureau, bij de overheid of bij het bedrijfsleven.

In het onderzoek werd onder andere gekeken naar de persoonlijkheidskenmerken van de respondenten. Hieruit is gebleken dat mensen die bovengemiddeld scoren op hebzucht, vaak een baan hebben in de ict-branche. De enige andere banen die door deze mensen eerder worden gekozen zijn banen in delfstofwinning, makelaardij, banken- en verzekeraarssector en marktonderzoek.

Hetzelfde resultaat is terug te zien in de relatie tussen de hebzucht-score en mensen die op dit moment een ict-functie vervullen. Alleen de relatie tussen hebzucht en sales-functies, horeca- en detailhandel-functies en logistiek-functies is sterker. 

 Onzorgvuldigheid

Voor mensen die benedengemiddeld consciëntieus, oftewel zorgvuldig, zijn, is de kans groot dat zij terechtkomen in de ict-branche. Dit betekent volgens het rapport dat ze gericht zijn op de grote lijn en minder oog hebben voor details. ‘Zij zijn slordig en niet zo vasthoudend. Zij accepteren dat sommige doelen niet bereikbaar zijn. Ze zijn flexibel en kunnen ad hoc zaken aanpakken. Ze hebben moeite om zich sterk te focussen en zeer doelgericht bezig te zijn.’

Lees meer: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/loopbaan/5643647/250449/icters-zijn-bovengemiddeld-hebzuchtig.html

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.