IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Stel oud-bestuurders ROC Leiden persoonlijk aansprakelijk

De oud-bestuurders van ROC Leiden hebben onverantwoord en verwijtbaar gehandeld. En daarom zou er een nader onderzoek moeten komen naar de persoonlijke bestuurlijke aansprakelijkheid van de voormalige leden in het college van bestuur. Dat heeft de onafhankelijke commissie Onderzoek huisvesting ROC Leiden vanmiddag laten weten.

De commissie deed het onderzoek in opdracht van minister Jet Bussemaker (Onderwijs, PvdA), die afgelopen zomer 40 miljoen euro in de mbo-instelling stak om een faillissement te voorkomen. De school was in financiële problemen geraakt door de bouw van twee gigantische panden, bij station Leiden Centraal en station Lammenschans. ROC Leiden stak zich hiervoor diep in de schulden, ging ingewikkelde en riskante financiële constructies aan en bezuinigde op docenten. Het gevolg was dat de kwaliteit van het onderwijs hard achteruit ging.

 

Lees meer: http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/12/01/nader-onderzoek-1565636

 

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 245 gasten en geen leden online