IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

ERP-project Unit4 bij Scholten Awater gestrand

Het is Unit4 vooralsnog niet gelukt om bij hardwaredienstverlener Scholten Awater een nieuw erp-systeem, gebaseerd op Agresso Wholesale, in te voeren. Scholten Awater uit Nijmegen koos er medio 2014 voor om zijn ruim twintigjaar oude, op maat gemaakte erp-systeem voor het voorraadbeheer en de logistieke afhandeling te vervangen door deze standaard Agresso-oplossing van Unit4. Ruim een jaar later is het oude Providex-systeem nog steeds niet vervangen, omdat er te veel maatwerk nodig is bij de Agresso-opvolger.

 

Algemeen directeur Jan-Willem ter Steege van Scholten Awater wil niet ingaan op aanvullende vragen, en geeft alleen als reactie dat 'ik ten aanzien van Unit4 op dit moment geen nieuws te melden heb'. Softwarebedrijf Unit4 meldt bij monde van zegsvrouw Leonie Jansen dat het bedrijf 'geen zaken tussen klanten en Unit4 uit privacyoverweging becommentarieert'.
Medio 2014 stuurde het bedrijf overigens samen met Scholten Awater een persbericht uit met een toelichting op het net gesloten contract. Toen werd nog gesproken van een 'flexibiliteit van Unit4 Agresso Wholesale die enorm ver gaat' en dat het 'pakket na de implementatie eenvoudig aanpasbaar is'. 

Providex

De praktijk blijkt echter weerbarstig, melden welingelichte bronnen rond het bedrijf. Het huidige systeem van Scholten Awater is ontwikkeld in Providex, een programmeertaal en ontwikkelomgeving voortgekomen uit Business Basic (een op de bedrijfsvoering georiënteerde afgeleide van Basic). Het systeem vormt het hart van de logistieke en financiële operaties van Scholten Awater en bevat van elke klant gedetailleerde order- en bestelinformatie tot aan vaste afleverdagen, retourinstructies en de breedte van deuren voor het afleveren van pallets aan toe. Het overzetten van al deze informatie naar het standaardpakket van Unit4 blijkt te veel maatwerk te vergen.

In het kader van de in 2014 afgesloten deal sloten beide partijen overigens ook een partnership voor het leveren van it-hardware en dienstverlening aan klanten van de werkmaatschappij Business Software van Unit4. Of deze samenwerking nu ook is gestrand, is niet duidelijk.

Lees meer: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/5668183/250449/erp-project-unit4-bij-scholten-awater-gestrand.html

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 292 gasten en geen leden online