IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Directeur Centrum Veilig Wonen: “De boel stagneert”

Minister Kamp, Hans Alders, de NAM en de Tweede Kamer moeten snel duidelijkheid scheppen over de versterkingsoperatie in Groningen. Die oproep doet Jan Emmo Hut, directeur van het Centrum Veilig Wonen (CVW). “De boel stagneert.”

Hut moet met het CVW namens de NAM woningen en gebouwen in de regio Groningen veiliger te maken. Daarnaast bepaalt hij de hoogte van de schadebedragen en wijst hij erkende aannemers aan. Er is één maar. Het CVW is een uitvoeringsinstantie. Dat maakt het werk lastig. Vooral omdat de regels voortdurend wijzigen.

“Veel mensen wachten daarom met het herstellen van de schade. Van de 30.000 omwonenden met schademeldingen kiest 70 procent voor het geld én niet voor herstel door het CVW. Of dat frustrerend is? Wij maken de kaders niet. Gekscherend heb ik weleens gezegd: het enige wat duidelijk is, is dat het gebied nog steeds op dezelfde plek ligt. Haast is geboden.”

Ingewikkeld en gevoelig
De zoon van een aannemer snapt dat het nieuwe dossier voor iedereen ingewikkeld en gevoelig ligt. Toch waarschuwt hij: “Op een gegeven moment moet het praten zijn afgelopen. Maar sommige besluitvormingsprocessen lopen nu eenmaal anders dan we tot nu toe in de bouwwereld gewend zijn.”

Hut is sinds de oprichting van het CVW begin 2015 betrokken bij de grootste bouwoperatie in de geschiedenis van Groningen. Ook zijn benoeming deed stof opwaaien. Hut was namelijk ook directeur bij Van Wijnen Noord.

“De buitenwacht vond dat de functies onverenigbaar werden. Ik zag dat ook. Uiteindelijk nam ikzelf het besluit om te stoppen als directeur bij Van Wijnen. Dingen die gevoelig zijn, moet je niet wegschuiven. Daarover moet je in alle eerlijkheid praten.”

Lees meer: http://www.cobouw.nl/artikel/1612636-directeur-centrum-veilig-wonen-de-boel-stagneert

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 141 gasten en geen leden online