IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Uitbreiding opkoopregeling Gronings aardbevingsgebied

De opkoopregeling in het Groningse aardbevingsgebied moet worden uitgebreid, zodat deze gaat gelden voor iedereen die zijn woning niet binnen een redelijke termijn voor een redelijke prijs kan verkopen.

Die aanbeveling doet onderzoeksbureau OTB van de TU Delft aan Hans Alders, de nationaal coördinator Groningen.

OTB onderzocht de leefbaarheid en de woningmarkt in Groningen en komt tot de conclusie dat in het aardbevingsgebied krimp en aardbevingen “een giftige cocktail voor de toekomst” gaan vormen. Ingrijpen is volgens de onderzoekers dan ook gewenst. In hun rapport, dat donderdagmiddag aan Alders is aangeboden, pleiten de onderzoekers voor “een meer generieke opkoopregeling”. Dat zou een belangrijke zorg in de regio weg kunnen nemen. Veel bewoners leven immers in onzekerheid of hun woning nog wel verkoopbaar is.\

Lees meer: http://www.cobouw.nl/artikel/1614691-uitbreiding-opkoopregeling-gronings-aardbevingsgebied

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 482 gasten en geen leden online