IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Geheim advies wijst uit: zorgbudget blijft 'n rommeltje

Het systeem achter de persoonsgebonden budgetten (pgb's) werkt voor geen meter en moet snel op de schop. Ook een verbeterproject bij de Sociale Verzekeringsbank is gedoemd te mislukken. Dat staat in een geheim conceptadvies van de ict-baas van het rijk, in bezit van het AD.

De conclusies van het BIT - een bureau dat automatiseringsprojecten onder de loep neemt - zijn hard. De wijze waarop 'pgb-fabriek' de Sociale Verzekeringsbank, gemeenten, zorgkantoren en het ministerie van Volksgezondheid de verwerking van de zorgbudgetten nu met elkaar hebben geregeld, deugt niet.

,,In onze ogen moet er zo snel mogelijk een programmaplan komen voor een verbetering van de totale keten," constateert ict-topambtenaar Hans Wanders. Hij beschrijft 'veel besluiteloosheid', 'trage verbetering' en 'botsende belangen'.

Gekraakt
Ook een ict-project van de Sociale Verzekeringsbank, bedoeld om het betalingssysteem achter de pgb's te vervangen en zo de dienstverlening te verbeteren, wordt gekraakt.

,,Het BIT acht de kans klein dat dit project in de huidige opzet slaagt, omdat het voorgestelde plan ernstig tekortschiet." Het project is volgens het bureau te optimistisch ingeschat, onvoldoende doordacht en de financiering is onduidelijk.

Lees meer: http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4244909/2016/02/15/Geheim-advies-wijst-uit-zorgbudget-blijft-n-rommeltje.dhtml

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 327 gasten en geen leden online