Rapporten
Let op: het archief kun je alleen bekijken als je een account hebt en bent ingelogd

 Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen. Daarna moeten titel en datum van elk document ook nog  worden aangepast. Ook moeten de documenten nog 'ge-tagged' worden. Helaas moet dit handmatig gebeuren en zal dus enige tijd in beslag nemen. Excuses hiervoor.

Heb je een artikel, rapport of document dat je graag geplaatst ziet in ons archief? Stuur ons een pdf en wij zullen het zo spoedig mogelijk plaatsen.

 

 

Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen 2016-2020

De gevolgen van de aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning grijpen diep in op het persoonlijk leven van veel Groningers. Inmiddels is het aantal schademeldingen sinds 2012 opgelopen tot boven de 50.000. Veel bewoners van het gebied voelen zich niet veilig in hun woning. Als er een plek is waar je je veilig moet kunnen voelen is het wel je thuis. Het besef dat aan deze situatie een eind moet komen leeft breed. Veiligheid van de inwoners moet voorop staan. In de afgelopen maanden heb ik veel gesprekken gevoerd met inwoners die schade en zorgen hebben door de aardbevingen. Ik heb gesproken met vertegenwoordigers van de Groninger bodembeweging en het Groninger Gasberaad. Ook zijn bijeenkomsten georganiseerd waar ongeveer vijfhonderd betrokkenen bouwstenen hebben aangeleverd voor het eerste concept meerjarenprogramma “Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen”. Uit alle gesprekken en uit de bijeenkomsten is maar één conclusie te trekken: schadeherstel en de versterking staan voorop. Woningen en gebouwen moeten worden hersteld en aardbevingsbestendig worden gemaakt. Groningen staat daarmee voor een enorme klus, een opgave waar geen enkele andere regio in het land ooit eerder voor stond.

Bestandsnaam: concept-mjp-lageresolutie.pdf
Bestandsgrootte: 2.6 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 5535 Hits
Aanmaakdatum: 09-11-2015

archief zoeken

 
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 185 gasten en geen leden online