Webartikelen
Let op: het archief kun je alleen bekijken als je een account hebt en bent ingelogd

 Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen. Daarna moeten titel en datum van elk document ook nog  worden aangepast. Ook moeten de documenten nog 'ge-tagged' worden. Helaas moet dit handmatig gebeuren en zal dus enige tijd in beslag nemen. Excuses hiervoor.

Heb je een artikel, rapport of document dat je graag geplaatst ziet in ons archief? Stuur ons een pdf en wij zullen het zo spoedig mogelijk plaatsen.

 

 

De TAX-I die nooit aankwam

Een gezamenlijk ict-systeem moest de belastinginning door de waterschappen vereenvoudigen. Zes jaar en 17 miljoen euro verder geldt TAX-i als nieuw voorbeeld van falend opdrachtgeverschap.

Het had hét betalingssysteem van de waterschappen moeten worden: TAX-i. Eén nationaal systeem voor de inning van waterschapsbelasting. Te besturen vanuit het daarvoor speciaal – voor 4,4 miljoen euro – opgerichte Waterschapshuis, waarin de waterschappen hun ict moesten samenbrengen. Zo ver is het nooit gekomen. ‘Een centrale uitvoeringsinstantie voor ict was leuk van bovenaf bedacht, maar de waterschappen zaten helemaal niet te wachten op een overkoepelend orgaan waaraan ze een deel van hun autonomie moesten afstaan’, zegt ict-consultant en -projectmanager Nico Beenker over het debacle dat het project TAX-i is geworden. Ruim 17 miljoen euro ging door het putje.

File Name:
File Size:
File Type:
Hits: 820 Hits
Created Date: 14-02-2013
License: Binnenlands Bestuur

archief zoeken

 
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.