programma van eisen

Algemeen

AlgemeenEnkele algemene onderwerpen worden genoemd en besproken. Onderwerpen die te maken hebben met de rol van opdrachtgever.

 

Middelen

MiddelenEen kleine selectie uit de middelen die een opdrachtgever ter beschikking staan om zijn of haar rol goed te vervullen.

 

Rollen

RollenNaast de rol van de opdrachgever zelf, meestal vervuld door een businessmanager uit de lijnorganisatie, worden nog een aantal andere rollen besproken waar een opdrachtgever mee te maken heeft. Rollen die tot de 'Span of Control' van de opdrachtgever behoren. 

 

  

rollen-modelEr wordt uitgegaan van de rollen zoals aangegeven in het model dat hiernaars is weergegeven. In dit model komen drie rollen aan de orde die de opdrachtgever kunnen ondersteunen bij het volledig doorlopen van een investeringstraject. Onderscheid wordt gemaakt in de de volgende stadia: initiatie, realisatie en exploitatie. 

 

 

og-borgingsmodelIn het borgingsmodel, zoals hiernaast weergegeven, is er nog sprake van een andere partij waar de opdrachtgever mee te maken heeft: dat zijn de bestuurders aan wie de manager, in de rol van opdrachtgever, rapporteert. Ook deze zijn cruciaal voor het succes van een investeringstraject. 

Onderzoeken

Onderzoeken

Op dit deel van onze website zult u de verzamelde resultaten vinden van de verschillende onderzoeken. Onderzoeken die allen te maken hebben met verschillende aspecten van Goed Opdrachtgeverschap. De komende tijd zal dit aangevuld worden met onderzoeken die nu nog in de planning staan.

Meedoen aan onze onderzoeken?Wilt u zelf meedeoen aan onze onderzoeken over opdrachtgeverschap en/of wilt u op de hoogte gehouden worden van de resultaten van de onderzoeken. Meldt u zich dan aan door hieronder uw naam en emailadres op te geven. Iedere keer dat we een onderzoek starten, ontvangt u van ons een uitnodiging per mail om mee te doen. Verder ontvangt u een mail als de resultaten van een onderzoek worden gepubliceerd op onze website

Wat doen wij met uw gegevens?

uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld;
uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld;
uw gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden;
u kunt zich op elk moment uitschrijven uit ons bestand;
u hebt bovendien toegang tot ons digitaal archief.

Inschrijven

Hieronder kunt u uw naam en mailadres opgeven.

Uw mailadres wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 

 

 

Wiki's gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 193 gasten en geen leden online