MIJN BLOG

Mijn blogs

Beschouwing 2013

Elk jaar weer merk ik dat er langzamerhand wat meer beweging komt in de belangstelling voor ‘mijn’ thema Goed Opdrachtgeverschap. Hoewel we er nog lang niet zijn, is er toch een positieve ontwikkeling te bespeuren qua belangstelling, Een ontwikkeling waar ook wij een steentje aan hebben bijgedragen.  En wat het leuke is, je wordt een beetje gezien als een ‘deskundige’ op dit gebied. Ik denk dat dat wel mee valt. In het land der blinden is éénoog koning toch? Er valt namelijk nog genoeg te onderzoeken. Misschien toch eens een keer een promotieonderzoek? Maar een stukje erkenning is het wel. Dat doet je goed.

Je merkt dat het gaat rond zoemen: wil je een lezing over opdrachtgeverschap? Moet je bij Derk Kremer zijn. Zo ben ik het afgelopen jaar door verschillende partijen benaderd. Maar ook voor het geven van workshops. Dat is niet mijn sterkste punt is mijn ervaring tot nu toe. Voortaan doe ik dat met een partner. Zij de organisatie en de opzet van een workshop, ik de inhoudelijke kennis. Een prima formule!

Het afgelopen jaar heb ik mij overigens niet alleen met projecten in de ict branche bezig gehouden, maar ook in de gebouwde omgeving. Hoewel er een aantal verschillen in zitten wat betreft het opdrachtgeverschap, zitten er ook veel overeenkomsten in. Het mooie is, dat ik nu weer terecht kom in mijn oorspronkelijke vakgebied. Toch wel boeiend. 

Door omstandigheden is het aantal publicaties dit jaar laag geweest. Maar inmiddels zijn we, Hans Wortmann en ik, weer volop bezig. Er valt nog genoeg te schrijven en de belangstelling vanuit de vakbladen is er zeker! 

Ook voor 2014 staan er weer een aantal activiteiten gepland. Als het zo door gaat, zal ook 2014 het jaar zijn waarin het thema nog meer wordt genoemd en besproken. Hoewel het commercieel nog steeds niet aantrekkelijk is, houdt het mij niet tegen om ook het komende jaar vol energie aan de gang te gaan met het thema Goed Opdrachtgeverschap! Ondanks de positieve trend, is er nog veel missiewerk te doen. En dat doe ik met plezier en veel enthousiasme.

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

onze onderzoeken

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van onze onderzoeken? Geef dan uw naam en mailadres op. Uw mailadres wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Willekeurig gekozen

 • Falende projecten zijn van alle tijden. Op zich niets bijzonders. Maar de omvang van falende project...
  Als de opdrachtgever nalaat om vóóraf duidelijke afspraken te maken met zijn leverancier over de ind...
  Volgens Wortmann is het opdrachtgevers aan te raden eerst goed na te denken over de doelstellingen e...
  Methoden en technieken zijn, waar toegepast, onderdeel van de regievoering. En niet omgekeerd. Het h...
  Een professionele opdrachtnemer die last heeft van slecht opdrachtgeverschap, zit in een moeilijk pa...
  Ook in het geval van het TAX-i project wijst alles in de richting van het niet goed belegd zijn van ...
 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 170 gasten en geen leden online