IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

BAG heeft nog jaar of tien nodig

Bronhouders en afnemers zijn redelijk tevreden over de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG), maar het duurt nog een jaar of tien voordat deze ten volle en zinvol wordt benut. Dat blijkt uit een evaluatie van de wet BAG en de reacties daarop.

 

Lange adem

De Wet BAG is in 2009 in werking getreden en moet bestuursorganen efficiënter maken door op een centrale plek gegevens over adressen en gebouwen eenduidig bij te houden en te ontsluiten. Maar dat beoogde effect vergt een lange adem, stelt de Auditdienst Rijk in een evaluatie. Het stroomlijnen van IT-systemen en processen binnen de bestuursorganen kost veel tijd. "De BAG is pas sinds medio 2011 volledig gevuld en er wordt nog steeds gewerkt aan kwaliteitsverbetering, aan instrumenten voor een betere ontsluiting van de gegevens en aan de koppelingen met andere registraties. Er zijn inmiddels interessante praktijkvoorbe

Read more: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/bag-heeft-nog-een-jaar-of-tien-nodig.9315281.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 204 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.