IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Opdrachtgeverschap begint met een stip op de horizon

Gemeenten staan voor grote opgaven. Krimpende budgetten, een uitdijend takenpakket met dito te behalen doelstellingen. Doordat er zeer veel verschillende softwaresystemen bij gemeenten in gebruik zijn, wordt er nu nog veel geld besteed aan het onder meer in maatwerk koppelen van systemen. Er is er nog veel te winnen; Aan de aanbodkant, maar zeer zeker ook aan de vraagkant.

 

Gemeenten hebben een enorm palet aan uitvoeringstaken. Taken die ondersteund worden door softwaresystemen om een goede uitvoering mogelijk te maken, maar ook om processen beter te kunnen beheersen. Afhankelijk van de omvang hebben gemeenten tussen de zestig en meer dan vierduizend softwaresystemen in huis. Veel van deze systemen zijn afkomstig van verschillende leveranciers, en in het algemeen gesteld zijn deze systemen van verschillende leveranciers niet standaard met elkaar gekoppeld.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/opinie/overheid/4889498/1277202/opdrachtgeverschap-begint-met-stip-op-de-horizon.html#ixzz31V5oNenP

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.