IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Steden hebben data-goudmijn

Wanneer steden leren hun big data te gebruiken, kunnen ze  beter functioneren. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens de lancering van het Amsterdam Metropolitan Solutions instituut.

Een concreet onderzoeksprogramma heeft het instituut, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, de TU Delft, de Wageningen Universiteit en Research en het Amerikaanse MIT nog niet, maar de sprekers tijdens de lancering van AMS legden allen de nadruk op het beter in kaart brengen van de dynamiek van de stad. Speciaal voor de bijeenkomst had de Wageningse hoogleraar geo-informatiewetenschappen Arnold Bregt met zijn studenten een klein experiment gedaan.

Lees meer: http://www.deingenieur.nl/nl/nieuws/22241/steden-hebben-data-goudmijn.html

Zie ook het artikel: "Nieuw instituur brengt oplossing voor steden"

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.