IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Cybergovernance op de agenda maar nog niet op orde

Veel bestuurders hebben slechts een basaal tot minimaal begrip van cyberbedreigingen en zwakheden binnen hun eigen organisatie. Cybertrainingen om dat gebrek tegen te gaan worden daarbij weinig gevolgd.

 

Toch zijn veel organisaties ervan overtuigd dat hun bestuurders voorbereid zijn op het digitale tijdperk. Dat blijkt althans uit de reacties van deelnemende organisaties aan het Cyber Governance onderzoek van PwC, dat wordt ondersteund door het National Cyber Security Center (NCSC).
 
Het Cyber Governance onderzoek van PwC geeft inzicht in de volwassenheid van het beheersen van cybersecurity risico’s onder de grootste Nederlandse organisaties en laat de afzonderlijke deelnemende organisaties zien hoe zij zich verhouden tot andere organisaties. Uit het onderzoek blijkt dat cyberdreigingen relevant zijn voor alle sectoren, terwijl het bewustzijn van de risico’s en dus de governance daarvan vaak nog ontbreken in de bestuurskamers.

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.