IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Zo verpest je een ICT project: 6 tips

Er is de afgelopen periode – niet in de laatste plaats vanwege de recente verhoren van de parlementaire commissie ICT – veel geroepen over het wel en wee van ICT-projecten. Veel is langsgekomen, maar tot op heden (tenminste: ik heb het niet gezien) is het vraagstuk nog niet behandeld vanuit de vraag ‘hoe je zeker weet dat het géén succes wordt’. Bijgaand een paar gouden tips, uiteraard met een knipoog!

Benader het probleem ‘waterval’ gewijs. 
Als je snelle stappen wil zetten, ga dan zeker niet voor een integrale veranderaanpak. Veelal gekoppeld aan de wijze waarop informatievoorziening binnen je tent is georganiseerd. Nee, pak het vraagstuk aan vanuit de techniek! Waarbij je als afdeling ICT de opdracht aanvaart om bestaande werkprocessen ‘as is’ te digitaliseren. Zo voorkom je tijdrovende trajecten waarbij je met alle disciplines aan de slag gaat om werkprocessen end-to-end te re-engineren. Zie je het al voor je: een waaiert aan energieslurpende brownpaper-achtige sessies. Met eindeloze discussies. Vuile was buiten de deur dus. Bijkomend voordeel is dat je als afdeling ICT weer eens lekker los kunt gaan op een eerlijk bouwtraject.

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website binnenkort uit de lucht. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.