IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Oud-GroenLinks-Kamerlid Braakhuis probeerde ict-commissie te beïnvloeden

De overheid moet ict-projecten beter aanbesteden, concludeert de parlementaire commissie van het VVD-Kamerlid Ton Elias. Maar hoe besteedde hij zelf zijn onderzoek eigenlijk aan?

Het is een van de belangrijkste aanbevelingen van het woensdag gepresenteerde parlementaire onderzoek naar falende ict-projecten: de overheid moet beter aanbesteden als er ergens een ict-klus te vergeven is. Het moet duidelijker en consequenter, zodat opdrachtgever en opdrachtnemer voortaan beter van elkaar weten wat er wordt verwacht. Daarbij geldt: géén vriendjespolitiek meer. De onderzoekscommissie-Elias constateert 'een enorme verwevenheid tussen overheid, ict-leveranciers en ict-experts'.  

Lees meer: http://www.volkskrant.nl/politiek/oud-groenlinks-kamerlid-braakhuis-probeerde-ict-commissie-te-beinvloeden~a3769632/

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.