IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Oud-GroenLinks-Kamerlid Braakhuis probeerde ict-commissie te beïnvloeden

De overheid moet ict-projecten beter aanbesteden, concludeert de parlementaire commissie van het VVD-Kamerlid Ton Elias. Maar hoe besteedde hij zelf zijn onderzoek eigenlijk aan?

Het is een van de belangrijkste aanbevelingen van het woensdag gepresenteerde parlementaire onderzoek naar falende ict-projecten: de overheid moet beter aanbesteden als er ergens een ict-klus te vergeven is. Het moet duidelijker en consequenter, zodat opdrachtgever en opdrachtnemer voortaan beter van elkaar weten wat er wordt verwacht. Daarbij geldt: géén vriendjespolitiek meer. De onderzoekscommissie-Elias constateert 'een enorme verwevenheid tussen overheid, ict-leveranciers en ict-experts'.  

Lees meer: http://www.volkskrant.nl/politiek/oud-groenlinks-kamerlid-braakhuis-probeerde-ict-commissie-te-beinvloeden~a3769632/

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 193 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.