IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Bit en bytes

Wat is het nou precies, dat bureau ICT-toetsing (BIT), dat er volgens de commissie Elias moet komen? Een soort stuurslot om dronken rijden te voorkomen; een instrument voor onzekerheidsreductie bij beleidsbedenkers en hun politieke bazen; een allesbepalend ICT-politbureau dat zelf door niemand wordt gecontroleerd of een reflectiekamer voor de zin en onzin van (ICT) beleidsvoornemens?

 

Het is hoe dan ook de hoeksteen van de reeks aanbevelingen (34) van de ‘tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid’ met als oogmerk in de toekomst te voorkomen wat de commissie terecht vaststelt, n.l. dat de rijksoverheid de besturing en beheersing van projecten met een belangrijk ICT-component niet op orde heeft. In het rapport ‘naar grip op ICT’ schetsen Elias c.s. een haarscherp beeld van de overheid als ‘domme klant’ als gevolg van ambtelijk falen, wegduikende politiek verantwoordelijken en profiterende leveranciers. En natuurlijk gaat het op zo’n dag waarop het rapport wordt gepresenteerd in de publiciteit weer over de miljoenen die daardoor zijn verspild en niet over de vraag of de oplossingen die de commissie aandraagt dat in de toekomst gaan voorkomen.

Lees meer: http://ibestuur.nl/weblog/bit-en-bytes

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.