Nederland ICT eist meer integriteit van leden

Branchevereniging Nederland ICT gaat de komende tijd actiever het thema integriteit onder de aandacht brengen. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM. Deze boodschap heeft Bart Hogendoorn, voorzitter van Nederland ICT, uitgesproken in een overleg met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Aanleiding voor het overleg waren berichten in de media over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen van ict bij de overheid.

 

Namens het kabinet heeft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer aanvullende maatregelen aangekondigd rond integriteit. Zo heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een oproep geplaatst om mededingingsproblemen bij overheidsaanbestedingen bij haar te melden en heeft minister Blok de ict-sector opgeroepen het thema integriteit te agenderen. In het overleg met de minister is commitment uitgesproken op deze punten en is toegezegd om werk te maken van een beter begrip van gewenst en ongewenst gedrag.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5186985/1277202/nederland-ict-eist-meer-integriteit-van-leden.html#ixzz3GndXAnpv


Afdrukken   E-mailadres