IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Onderzoek naar ICT fraude defensie

Bij het ministerie van Defensie vindt onderzoek plaats naar mogelijke fraude of malversaties rond het aanbesteden van ICT-projecten of inhuur van derden. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

 

 Analyse

Zij had eerder een commissie gevraagd meldingen hierover uit de organisatie te verzamelen en te analyseren. ,,Uit deze analyse komt naar voren dat nader onderzoek gewenst is'', aldus de minister. Koos van der Steenhoven van ABD Topconsult gaat het vervolgonderzoek leiden. Het ministerie wil verder niets kwijt over het onderzoek.

 
Aangifte 

Eerder deze week kwam ook naar buiten dat de Rijksrecherche bezig is met een oriënterend onderzoek naar mogelijke overtredingen van de aanbestedingsregels bij het ministerie van Defensie. Aanleiding is een aangifte door het ministerie. Het tv-programma Zembla meldde onlangs dat het ICT-bedrijf Ordina mogelijk heeft gefraudeerd bij het binnenhalen van opdrachten bij de overheid.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/mogelijke-fraude-bij-aanbesteding-ict-defensie.9450959.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.