IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Kamer vindt Bureau ICT-toetsing goed idee

De Tweede Kamer is voor de oprichting van een nieuw bureau dat alle grote automatiseringsprojecten van de overheid vooraf toetst op haalbaarheid. VVD, PvdA, CDA, D66, SP en PVV spraken woensdag hun steun hiervoor uit tijdens het eerste deel van een debat met de commissie-Elias.

 

Miljarden weg

De commissie onder leiding van VVD-Tweede Kamerlid Ton EIias onderzocht waarom het zo vaak misloopt met ICT-projecten van de overheid. Jaarlijks wordt 1 tot 5 miljard euro per jaar verspild, zo constateerde de commissie in haar eindrapport, omdat politieke wensen, doelen en technische mogelijkheden vaak niet goed op elkaar aansluiten. Daardoor worden projecten vanaf het begin niet goed op de rails gezet en grijpt niemand in als het later uit de hand loopt. Een nieuw (tijdelijk) bureau ICT-toetsing (BIT) zou dat moeten veranderen, aldus de commissie. Dat BIT kan dan voortaan het groene licht geven voordat een project kan beginnen, of het later zonodig stopzetten als het toch misloopt.

Lees meer: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/kamer-vindt-bureau-ict-toetsing-goed-idee.9455436.lynkx

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 154 gasten en geen leden online