IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Dienst Justitiële Inrichtingen trekt stekker uit planningsproject

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft het project Drife voor het ontwikkelen van een planningssysteem voor gevangenvervoer met Ordina stopgezet. Aanleiding van de beëindiging is het verschil van inzicht over de manier waarop het project, binnen de afspraken van het contract, succesvol kan worden opgeleverd. Voor het systeem zou planningssoftware van Quintiq worden ingezet. SSC-I, de it-afdeling van DJI, wil nu zelf het systeem afbouwen. Drife was begroot op minimaal 2,5 miljoen euro.

 

Volgens DJI, onderdeel van het ministerie van Veiligheid & Justitie, hebben beide partijen in 'goed gezamenlijk overleg besloten de overeenkomst met betrekking tot het Drife-systeem te beëindigen met ingang van 16 december 2014.'
Ordina won de aanbesteding van Drife in 2013 en sloot op 18 december 2013 een overeenkomst voor het leveren, implementeren en onderhouden van een digitaal transportorder- en capaciteitsplanningsysteem. Dit systeem Drife zou worden gebruikt door de Dienst Vervoer en Ondersteuning van DJI.
Beide partijen hebben na een jaar echter besloten de samenwerking te beëindigen na een verschil van mening over de uitvoering ervan. Hiervoor is een zogeheten vaststellingsovereenkomst getekend waarin, aldus DJI, 'rekening is gehouden met de belangen van zowel Ordina als DJI.' Of Ordina een schadeloosstelling krijgt is nog niet duidelijk. Woordvoerders van diverse partijen waren nog niet in staat een reactie te geven.

Vooralsnog lijkt het stopzetten van de samenwerking met Ordina los te staan van de onderzoeken die naar het ict-bedrijf worden gedaan naar aanleiding van de onthullingen van het tv-programma Zembla. Een van die onderzoeken richt zich op een project bij het V&J-onderdeel IND, waarbij Ordina en Quint mogelijk het mededingingsrecht zouden hebben geschonden.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/5209706/1276992/dji-trekt-stekker-uit-planningsproject-ordina.html#ixzz3MHEcRQ4W

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

×

Ondanks dat deze website veel bezocht wordt en blijkbaar in een behoefte voorziet, gaat deze website op 31 december 2018 uit de lucht.. Alle informatie gaat dan verloren. 

Hebt u belangstelling om deze website over te nemen? Neem dan contact op.