IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Grote corporaties bouwen weer volop

De grote corporaties hebben hun bouwproductie dit jaar fors opgeschroefd. Ze bouwen vooral sociale huurwoningen, maar tot 2017 staan ook nog tienduizend vrijesectorhuur- en koopwoningen in de planning.


Dat blijkt uit bouwproductiecijfers die Cobouw bij De Vernieuwde Stad, een platform van 25 grootstedelijke corporaties, heeft opgevraagd. De totale nieuwbouwproductie van de corporaties stijgt dit jaar naar 8.500 woningen, een toename van 40 procent. Het aantal geplande woningverbeteringen stijgt zelfs met ruim 60 procent naar 12.000. De 25 corporaties, die een miljoen huizen bezitten, investeren de komende jaren per jaar zo’n 2 miljard euro in (nieuwe) woningen.

De corporaties zitten dus bepaald niet op hun handen, stelt De Vernieuwde Stad onder leiding van voorzitter Marien de Langen. Wel geldt volgens de grote corporaties de disclaimer dat als de bestaande ruimte in het huurbeleid wordt verminderd zonder dat daarbij de verhuurdersheffing wordt verlaagd, een fors deel van de investeringsruimte alsnog verdampt.

De 25 corporaties zijn de politieke commotie over de bouwproductie goed zat. “Ketelmuziek”, menen ze. “Het klinkt vals, doet pijn aan de oren en is feitelijk onjuist”. Daarmee reageert De VernieuwdeStad op uitlatingen van onder andere PvdA’er Jacques Monasch die het onbegrijpelijk vindt dat sommige corporaties meer koopwoningen bouwen dan sociale huurwoningen. “Rolverdwazing”, vindt hij.

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 381 gasten en geen leden online