IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Geen bewijs voor kartelvorming bij ICT projecten overheid

Recent onderzoek door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) naar tientallen automatiseringsprojecten bij de overheid heeft geen concrete aanwijzingen van malversaties of prijsafspraken opgeleverd. Dat zegt een woordvoerder van de karteltoezichthouder.

De ACM deed in het najaar van 2014 een oproep aan ambtenaren en kenners van de ICT-branche om mogelijke fraude of prijsafspraken bij automatiseringsprojecten van de overheid te melden. Dat leverde de ACM “enkele tientallen” tips op.

Die zijn de afgelopen maanden allemaal in een ‘vooronderzoek’ tegen het licht gehouden, maar in geen enkel geval zag de ACM aanleiding om een formeel onderzoek naar concurrentievervalsing te beginnen.

Leer meer: http://www.nrcq.nl/2015/09/02/geen-bewijs-voor-kartelvorming-bij-ict-projecten-overheid

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 130 gasten en geen leden online