IN HET NIEUWS

Nieuws overzicht

vb archiefmateriaalOp deze pagina vind je nieuws dat, in meer of mindere mate, te maken heeft met het thema Goed Opdrachtgeverschap. De artikelen worden in chronologische volgorde weergegeven. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met artikelen uit diverse bronnen. Heb je zelf een artikel of weet je een interessant artikel dat niet hierin opgenomen is? Laat het ons even weten. 


 

Architecten moeten slimmer samenwerken

“De huidige aanbestedingsregels zorgen voor een vastgeroeste markt van gespecialiseerde architectenbureaus”, stelt Gert Kwekkeboom van The Cloud Collective (TCC). Hij weet de meerwaarde van zijn jonge bureau slim te verkopen. Door een frisse blik aan te bieden en extra capaciteit op piekmomenten te zijn, werkt TCC veel samen met grotere, gevestigde bureaus. Zo werken ze beide aan hun portfolio.

 

Tendermanagers van grote bouwers zijn tevens op zoek naar vernieuwende ideeën voor een kansrijke inzending. “Vooral nu de woningmarkt aantrekt, werken aannemers vaker samen met jonge architecten”, aldus Cilly Jansen, directeur van Architectuur Lokaal, onafhankelijk, landelijke informatie- en documentatiepunt voor architectuurbeleid in Nederland. Zo schreef Van Wijnen met Zecc Architecten in voor appartementencomplex Kerkwerve in Etten-Leur.

Geen garantie

Jansen bevestigt, dat resultaten die zijn behaald in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst: “Veel bureaus die voorheen vaak wonnen, zijn gespecialiseerd in opdrachten die momenteel veel minder op de markt komen, zoals (nieuwbouw) gemeentehuizen, grote appartementencomplexen, kantoren en stedenbouwkundige plannen.” Alleen Atelier PRO en Ector Hoogstad vallen op door hun consistente prestaties.

Lees meer: http://www.cobouw.nl/artikel/1602656-architecten-moeten-slimmer-samenwerken

Om te kunnen reageren op dit artikel, moet je ingelogd zijn (na registratie).

Nieuws gelezen

 

Nieuwsbrief

wij versturen geen nieuwsbrieven, mailings, e.d. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Twitter of LinkedIn.

Wie is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

×

De website met veel informatie over Goed Opdrachtgeverschap blijft bestaan!

Met dank aan Dieter de Vroomen: hij heeft aangegeven het gedachtegoed over Goed Opdrachtgeverschap en dat de basis vormt voor deze website, te willen continueren. Hoe en in welke vorm, wordt de komende periode verder uitgewerkt.